29.06.2017.

Pismo članovima ESS - a

Poštovani članovi tzv. Enigmatskog saveza Srbije,

Bez obzira na to kom enigmatskom klubu pripadate, u kojoj zemlji živite, kako se (i da li se) češljate, krstite i držite cigaretu, samim tim što ste platili članarinu za tekuću godinu, izrazili ste želju da pripadate jednom enigmatskom društvu. Razumno je pretpostaviti da imate nekakav interes: hoćete da budete u grupi sebi sličnih, da učestvujete u aktivnostima saveza, da se takmičite na SES - u, da radite na popularizaciji enigmatike ili, prosto, da se osećate kao deo neke celine. Dakle, većina vas ima čiste i naivne interese, u skladu da osnovnom funkcijom i realnim mogućnostima jedne neprofitne organizacije. 

Međutim, Enigmatski savez Srbije više nije što je nekada bio (ili što bi po definiciji trebalo da bude), pa se u novije vreme od članova prećutno zahteva da se - ukoliko žele da realizuju gorenabrojane interese - stave u službu kriminala. Grupa huligana koja je pred vašim očima uzurpirala ESS, privatizovala ga i adaptirala prema sopstvenim potrebama, na čelu sa Janković Miletom, trgovcem šund enigmatikom i predsednikom ad hoc kluba "Piramida" (sklepanog od njegovih poslovnih partnera i privatnih nadničara), više od 4 godine demonstrira silu i zloupotrebljava vaš idealizam i indolenciju u cilju daljeg pustošenja srpskog enigmatskog prostora.

Megalomanija i bezobzirnost gospodina Jankovića i njegovih stručnih saradnika dovela je do toga da se o ESS - u danas može govoriti samo kao o tzv. ESS - u. Dakle, taj savez postoji na račun manipulacije idealistima i lakovernim simpatizerima enigmatike koji ne vide (ili ne žele da vide) da je tzv. ESS koji ih prihvata kao tobožnje ravnopravne članove samo prelazno rešenje do potpune privatizacije, kada će u savezu biti mesta samo za g. Jankovića i njegove saučesnike, tj. za one koji su mu pomogli da serijom antistatutnih i protivzakonitih aktivnosti nametne svoje prljave, antienigmatske interese. 

Ako ste zakleti zagovornik tolerancije radi mira u kući, verovatno vam ne smeta što su mnogi enigmati sa masnicama i podlivima proterani iz te kuće. Šta se to vas tiče, vama ni iz džepa, ni u džep: nećete valjda da isterujete pravdu i izlažete se bespotrebnom stresu kad lepo možete da mirišete cveće zla i da se pravite da ne vidite šta grupa hohštaplera radi. Vi ne gurate nos u njihove protivzakonite operacije, ne postavljate suvišna pitanja i ne mešate se. Platili ste članarinu, prihvatili politiku Janković Mileta i njegovih trabanata, i sad čekate novo druženje, da se fino napijete i najedete, pa sutra opet, i još jednom pred rastanak, a da u međuvremenu pretresete plast prazne slame... i da puni lepih utisaka odete kući. 

U stvari, platili ste članarinu kriminalnoj organizaciji, a ukoliko vam je bar u obrisima poznato šta su sve g. Janković Mile & comp. do sada uradili protiv zakona (a sve su tako uradili), onda ste, oprostite na drskosti, i vi kriminalci. Jedina razlika je u tome što su g. Janković Mile & comp. u kriminal ušli iz sasvim konkretnog, materijalnog interesa, a vi koji želite mir u kući po svaku cenu ste krenuli za njima... da se družite 3 dana godišnje. 

Naravno, ima i onih koji "nisu baš sasvim sigurni" da li su g. Janković Mile & comp. baš pravi pravcati kriminalci ili je to samo propaganda koju širi jedan ćaknuti i neobuzdani član EKK - a, autor ovog teksta. U te svrhe je onomad publikovan feljton "Sumrak ESS - a", a ako činjenice koje su tamo iznete nisu bile dovoljne da pojedinci uvide da su uvučeni u kriminal samim tim što prećutno podržavaju poluanonimnog nazovipredsednika tzv. ESS - a, produženu ruku g. Janković Mileta, to znači da je tim pojedincima i mesto u ovom i ovakvom tzv. ESS - u, jer da nema njih, tzv. ESS bi se danas verovatno zvao ESS, odnosno Janković Mile & comp. ne bi imali koga da izmanipulišu i potkupe. 

Da li vi, dragi članovi tzv. ESS - a, uopšte znate da je savez kojem plaćate članarinu da biste se u miru družili nastao tako što su g. Janković & comp. prevarili državu? Da li ste videli zapisnik sa čuvene antiskupštine? Da li znate šta tamo piše? Evo, ja ću vam reći: taj zapisnik je kompletno izmišljen, a nije isključeno da je i vaše ime zloupotrebljeno (za detalje pitati tadašnjeg tzv. predsednika g. Janković Aleksandra, ako dosad nije pao u komu, i predsednika njegovog kluba, g. Lazarević Miroslava).

I kako neko "ne može baš sasvim da bude siguran šta je istina", kad g. Janković & comp. u svojoj osionosti više i ne pokušavaju da zataškaju svoje kriminalne akcije!? Na primer, svi ste 1. aprila ove godine prisustvovali raskrinkavanju falsifikata: datum zapisnika koji je predat APR - u je bio lažan. Razumete? Ta skupština se nije održala, državi je podmetnut izmišljeni zapisnik (jer ako je datum lažan, ni sadržaj ne može da bude verodostojan, logično). Šta to dalje znači? Pa, da se na isti način na izmišljenim skupštinama mogu donositi izmišljene odluke tzv. predsedništva. Eto, g. Janković Mile & comp. već danas mogu na lažnoj skupštini da isključe iz saveza bilo koji klub, na primer EKK, ili pojedinca, na primer Slavka Bovana. Ili vas, ako im se iz nekog razloga ne sviđate, bez obzira na to što uredno plaćate članarinu i prihvatate ulogu saučesnika, to jest, da prostite još jednom, kriminalca (radi lepog druženja).

Zaista je glupo organizovati antistatutnu tzv. sednicu na kojoj se donose antistatutne odluke, kao što su nedavno uradili (ignorišući predsednika EKK - a Zlatana Pupezina), ako je cilj te sednice eliminacija EKK - a iz saveza. Zašto ići komplikovanijim putem do istog cilja, ako su oba puta jednako protivzakonita?! Pa,  mogli su fino da sroče još jedan izmišljeni zapisnik, i sve bi bilo u redu, jer je praksa pokazala da smetnji nema: vama koji samo želite da se družite to (zasad) ne smeta, a njima štedi energiju za nove prevare. Takođe, začuđuje predlog za izbacivanje EKK - a iz saveza koji je g. Janković Mile podneo pre nekoliko dana, jer on ima sasvim dovoljno iskustva sa falsifikatima da nije bilo nikakve potrebe za kvazistatutnom procedurom: samo je trebalo da nađe jednog pisara (jer je, nažalost, sam vrlo skromno pismen), da pozove poluanonimnog tzv. predsednika tzv. ESS - a na kafu i ratluk (i on je slabije pismen, pa je tu mogao da uskoči spomenuti g. Lazarević Miroslav, kao iskusni stilista... ili bar g. Radisavljević Zoran), te da zajedno izmisle još jednu skupštinu i da u ime članova tzv. predsedništva donesu jednu sitnu punovažnu odluku o izbacivanju EKK - a iz saveza. 

Dakle, samo vi možete pomoći g. Janković Miletu i comp. da vas unište. Sve što dobijate od njih (ako išta dobijate) jeste mito za saučesništvo. Ako ste na njihovoj strani, i vi ste kriminalac, to je fakat. Ako ćutite ili izigravate neobaveštenog neutralca, takođe. Da zlo bude gore, učestvujete u zločinima protiv sebe samih, jer ste g. Janković Miletu i comp. potrebni samo kao marionete koje će se tri dana godišnje smejati u prazno na SES - u i zajedno piti (na svoj račun, naravno), a preostalih 362 dana neće ni postojati.

3 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Zanimljivo, nema komentara???

Mel Mandraković је рекао...

Što se mene tiče, niko ne mora da komentariše, ali je u ovom trenutku vrlo bitno obavestiti ljude u čemu učestvuju, šta i koga podržavaju ćutanjem ili rezignacijom, i kuda sve to vodi.

Temelj aktuelnog ESS - a tj. tzv. ESS - a je prevara, i sve što se dešavalo od 24. januara 2015. godine do danas spada u kriminal. Grupa kriminalaca, na čelu sa g. Janković Miletom je najpre harangom i medijskom manipulacijom srušila instituciju, i istoga dana, na tom istom mestu i pod istim nazivom podigla divlji, montažni objekat za lične potrebe. I sve što je ta grupa radila tokom prethodne dve i po godine bilo je mimo statuta, ali to ne bi bilo toliko strašno i neoprostivo (uostalom, time će se pre ili kasnije pozabaviti država, ja nisam njen zastupnik) - da sve akcije g. Janković Mileta i njegove tevabije nisu bile protiv razuma, časti i - što je najvažnije - protiv enigmatike.

Osnovni cilj tzv. ESS - a je od prvog dana eliminacija EKK - a. Isto onako kako su raščerečili Živanića, po planu čereče i ostale članove kluba, i to je jedini model koji grupa uzurpatora koristi za obračun sa onima koji odbijaju da budu njihovi saučesnici. To znači da u opasnosti nisu samo članovi EKK - a, već svi ostali članovi tzv. ESS - a koji bi se drznuli da izraze bilo kakav protest. I tako: neko ćuti zato što nema kičmu, neko zato što nema muda, neko zato što je socijalni slučaj i bogzna koliko mu znači 400 dinara ili tanjir bele čorbe na ime mita koji dobija od g. Janković Mileta & comp, a neko prosto zato što je govno od čoveka, pa mu i odgovara ovakvo stanje stvari.

Na primer, uopšte ne znam u koju kategoriju da svrstam g. Šarić Vladimira, i nije mi jasno zašto on - kao neko ko je milom ili silom učestvovao u kriminalnim akcijama - baš nikada nije iskoristio svoju moć govora (ako u međuvremenu nije oboleo od afazije, amnezije, demencije ili koječega) da nešto kaže o ovom slučaju. On prosto sa filozofskim mirom posmatra kako udruženi kriminalci haraju i skidaju glave, i kao što je mirno propratio sve protivzakonite operacije, falsifikate, nameštaljke (...), pogrom Živanića, dezavuisanje Ivanova, proterivanje Kneževića, isto tako mirno i dobroćudno posmatra zlostavljanje Slavka Bovana i čitavog EKK - a (i to istog onog EKK - a koji je onomad članici njegovog kluba tj. sekcije od svoje sirotinje odrezao jednu lepu donaciju).

Na drugoj strani, jasno je kome ovakvo stanje stvari odgovara: nekim članovima tzv. Piramide (naročito visokim činovnicima te prestižne firme, g. Rudiću i g. Čolakoviću, a bogme i pridruženom članu g. Cvetković Miroslavu, koji - kao ni ovi prethodni - pre uzurpacije nije ni bio član ESS - a, iz čega se lako izvodi zaključak da njemu tj. svima njima odgovara jedino kriminalana klima, i da bi u slučaju vraćanja saveza pod okrilje reda i zakona verovatno istupili iz istog).

Mel Mandraković је рекао...

Kome još odgovara? Naravno, poluanonimnom tzv. predsedniku i nekolicini članova njegovog kluba, koji jedino u ovakvim okolnostima mogu stopostotno da zadovolje svoje psihotične apetite i sklonosti. Na primer, g. Radisavljević Zoran u normalnom ESS - u ne bi mogao besposledično da preti smrću pojedinim članovima, niti da otima regularno osvojene nagrade kolegama.
Kome još? Aha, da: starom g. Lazarević Miroslavu, koji verovatno i dalje dobija svoju apanažu/harač/reket od g. Janković Mileta "zbog ugovaranja saradnje sa Alo razbibrigom". I g. Banović Ljubiši, jer sve što godi starcu, godi i njegovom skutonoši.
I naravno, nekim marginalnim personama, koje su u kriminalnom ESS - u videle priliku da se izađu iz anonimnosti nakon 50 godina vegetacije u enigmatskom svetu (npr. g. Jovanović Živoder ili kako se već zove).

Među ostalim članovima ESS - a ćete teško pronaći one kojima "rad" ovog i ovakvog tzv. ESS - a ide u prilog, ako stvari posmatramo dugoročno i očima časnog čoveka.

Dakle, tzv. ESS je skrojen po meri 10 (deset), maksimalno 13 osoba. Koliki broj plaća članarinu - ne znam tačno, ali svakako ih nema manje od 80. Kapirate? 70 ljudi samo statira u tzv. ESS - u i prećutno podržava kriminal i šikanu "radi lepog druženja". To nije ni normalno, ni zdravo, ni humano, pogotovo ako se ima u vidu da među tih 70 - ak statista ima onih koji nisu ni u stanju da shvate u čemu učestvuju.

Realno, članovima EKK - a, Vuka Karadžića, sekcije Bor i nekim pojedincima koji po inerciji ili iz drugih razloga pripadaju drugim klubovima - a smatramo ih časnih ljudima (poput Zekića ili Lojanice) - nije mesto u tzv. ESS - u. Njima je mesto u ESS - u. Ali... ako bi svi samosvesni i časni ljudi napustili tzv. ESS - a, grupa kiriminalaca bi pobedila bez borbe, a ESS bi čak i u potencijalu prestao da postoji. Ostao bi samo tzv. ESS. Zato se ne sme dozvoliti da EKK bude izbačen, bez obzira na to što su verovatno svi članovi tog kluba koji plaćaju članarinu tzv. ESS - u svesni svega.