29.10.2017.

Saopštenje o istupanju iz EKK - a

SAOPŠTENJE
Kolege i ostali,

odlučio sam da istupim iz članstva Enigmatskog kluba Kikinda.

Obrazloženje

Tzv. Enigmatski savez Srbije, uzurpirana i protivpravno privatizovana enigmatska organizacija, u nameri da očisti srpsko enigmatsko društvo od svih časnih pojedinaca, a zadrži samo tupe, pasivne i jeftine klakere kojima ne smeta nečasno i antistatutno ostvarivanje ličnih interesa istaknutih članova tzv. Predsedništva, već godinama progoni i zlostavlja članove Enigmatskog kluba Kikinda, pre svih: sekretara Slavka Bovana.

Željko Dimović, koji se predstavlja kao predsednik tzv. ESS - a,  u poslednjem antistatutnom igrokazu, samovoljno je iz uzurpiranog saveza izbacio EKK. Razlog: ignorisanje mojih uvredljivih tekstova. Naime, Dimović je EKK – u ponudio rok za moje isključenje, ali nije sačekao da istekne, te je klub na skandalozan način udaljen iz tzv. saveza oktroisanim saopštenjem. Lakrdija na dve strane koju je navodno sročio Željko  Dimović (mada je njegova pismenost pod sumnjom, i većina čitalaca ima utisak da u poslednjem pasusu nedostaje oglas „prodajem Put ka vrhu“ i „knjigu bez slova A o sebi veličanstvenom“), objavljena je i na sajtu tzv. ESS – a, i na taj način ozvaničena.  Adiministrator tog sajta, Dragan Lojanica (inače, čovek u dubokoj starosti), očigledno ne razume Statut, a pitanje je koliko je u stanju da uporedi i poveže činjenice sa spornim tekstom. Budući da su Željko Dimović i njegovi saučesnici vlast u tzv. ESS – u zasnovali na manipulaciji starim, dementnim i slaboumnim osobama, sve njihove kriminalne i ličnim interesima obojene odluke se u tzv. ESS – u smatraju važećim. Oni koji nemaju prigovore i pružaju otvorenu podršku kriminalu, poput Lojanice, mogu očekivati nagradu u vidu bombone, lizalice, strane u listu Alo, reketa itd. Tako funkcioniše tzv. ESS, a da li je EKK – u uopšte mesto u takvom savezu, bolje će znati članovi.

Na svoju sreću i po svom nahođenju, ja više od dve godine nisam član antienigmatskog saveza, a ako to nekome nešto znači, ne moram da budem ni član nekog kluba da bih i dalje povremeno kritički pisao o tzv. ESS – u. Ubeđen sam da pojave i osobe uvek označavam potpuno adekvatnim imenima, u skladu sa njihovim značenjem, postupcima i ulogama u realnosti. Pod punom moralnom odgovornošću tvrdim da nikada nisam napisao ni jednu jedinu laž (osim ako neko ne smatra lažnim metafore poput „veprova glava“ i „starac s motornom testerom“). Smatram da je moja enigmatska dužnost da skrećem pažnju članovima enigmatskog društva na negativne fenomene, pre svega zato što im nanose direktnu štetu, a onda i iz pijeteta prema ozbiljnim i velikim enigmatskim imenima ove zemlje. Ja ne prodajem svoje dostojanstvo za kutiju ratluka, niti dijametralno menjam stavove iz sitnoposedničkih interesa kako to rade prostitutke, političari, socijalni slučajevi, hordati, i razni drugi miroslavi cvetkovići.

Ubuduće ću delovati kao prijatelj Enigmatskog kluba Kikinda, odnosno, kao podrška predsedništvu. Verujem se da zbog mojih novih osvrta niko neće moći da snosi posledice, jer će ta podrška biti jednostrana (crtež za mentalno oštećene: EKK me nije izabrao za prijatelja, već se ja tako osećam, a klub ne može biti sankcionisan zato što ga neko simpatiše). Kolegama i bivšim kolegama iz EKK - a želim uspeh u daljem radu.

Mladen Marković

6 коментара:

Mirka Sajic је рекао...

Žao mi je što je došlo do ove odluke. Prijateljstvo je jače od bilo kakvoga formalizma, što me veseli.

Dejan је рекао...

Uživaj u slobodi!

Анониман је рекао...

Лојаница није " човек у дубокој старости", дрски младићу!!! Дубока старост наступа после 85-е године. Желим и теби да их доживиш.

Анониман је рекао...

Блеса даје саопштење, баш смешно. Заболе њих твоје саопштење.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Svaka čast, kolega! Pozdravljam te.

Mel Mandraković је рекао...

Danas sam dobre volje i ne brišem anonimne komentare.

Samo da naglasim: zaista nemam ništa lično protiv Lojanice, štaviše, vrlo mi je simpatičan i smatram ga solidnim enigmatom, ali je činjenica da se njegova saradnja sa uzurpatorima otela razumu. Da li je u dubokoj ili nekoj drugoj starosti, ne znam tačno, ali znam da u zemljama trećeg sveta (gde nesumnjivo spada i Srbija, o čemu i stanje u našoj enigmatici slikovito govori) čovek koji ima više od 70 godina može da se smatra srećnikom koji je doživeo vrlo, vrlo duboku starost. U svakom slučaju, zahvaljujem na lepim željama, i mada bih voleo da živim 150 godina, sumnjam da ću nakarikati i 60 u ovom i ovakvom svetu.

Što se tiče tog ljupkog nadimka koji anonimni kum već treći put koristi na ovom blogu, mislim da je u pravu: ja jesam blesav. Malo sam i glup, ali kad se izmešam sa izvesnim članovima tzv. ESS - a, ipak se osećam kao ljudina: to što oni rade ja ne bih radio ni za sve pare ovog sveta. Oni koji se guze veprovima za kiflu i čokoladnu bombonu nikad neće biti deo mog društva, jer je jaz između njihove pameti i moje blesavosti nepremostiv. Mi ne živimo u istim dimenzijama.

I zahvaljujem se kolegama na podršci. Sve vas volim.