17. 9. 2017.

Da se ne baci: Mala EKK ukrštenica

Pre dve godine, nekoliko kolega je učestvovalo u mom dvokrakom utopijskom projektu "Mala EKK ukrštenica" i "Mini EKK skandi". Prijavljeni volonteri su dobili radne zadatke, Slavko Bovan je preuzeo polovinu organizacionog i još pola tehničkog balasta, ali sve se zavšilo na razradi koncepta i pismenim pokušajima da se uspostavi saradnja sa novinama. 

Izradio sam reklamni primerak koji smo slali redakcijama (čitaoci bloga su svojevremeno mogli da ga preuzmu), a on je sadržao samo moje sastave jer sam smatrao da ostale autore treba uključiti u priču tek kada se i ukoliko se steknu uslovi za saradnju, čisto da se neko ne bi osetio prevarenim (na primer, moglo se desiti da materijal negde bude objavljen na kvarno, i došao bih u situaciju da objašnjavam zbog čega nema honorara; uostalom, nisam ja Perić da iskorišćavam kolege za realizaciju svojih privatnih fiks-ideja). 

Zato radovi koje su mi poslali Rešad Besničanin, Dragan Dragoljević i Dejan Minić nikad nisu ugledali svetlost dana, mada su uredno pripremljeni za štampu (ostali dobrovoljci su bili u Bovanovoj grupi). Budući da su teme manje ili više zastarele, te da je odavno sasvim izvesno da je projekat propao, danas premijerno prezentujem neviđene stranice, pod parolom "da se ne baci".











4 коментара:

N. Petkovski је рекао...

Jako lepa zamisao i velika je šteta i žao mi je što se projekat nije realizovao. I ja sam na Slavkov poziv sastavio jednu skandinavku (sa vicešampionom "Malih zvezdica" Trajčetom Georgievim). Pošto sam verovao da bi honorari bili sitni i ne bi vredelo da se rvem za njih, napisao sam Slavku da ću rado učestvovati u ovom projektu sa ponekim radom za opšte dobro, ali da honorare ostavljam redakciji kao prilog i pripomoć za naredne brojeve. Sitno, ali bitno. Ako se ikad ukaže ponovo šansa za realizovanje ovog projekta, stojim na raspolaganju.

Željko Jozić је рекао...

Tehnički i estetski jako lijepo urađeno!

Dragan Dragoljević је рекао...

Moja sa Stefanom Jovićem je aktuelnija nego ikad. :)

Nedjeljko Nedić је рекао...

Vrlo lijepo izgledaju i sigurno su dobre i po sadržaju.