21. 8. 2018.

Bankroteri

Novo je juče poslao fotografiju staru tačno godinu dana, pošto ga je njegov pametni telefon podsetio na 17. Susrete enigmata Srbije, održane u Subotici. I budući da sam nekidan uhvatio zalet, odlučio sam da prigodnom ukrštenicom opevam i to sećanje. Zanimljivo je da se pojam BEN KROTER (jedan od Zekićevih pseudonima) tokom sastavljanja nametnuo kao odlično rešenje, tim pre što i meni lepo pristaje. :) 


6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Meni je ovdje interesantno to što vidim da još najmanje 7 koji pojmova potencijalno mogu biti (ili već jesu!) tematski:
KVALITET
RAZMLATARATI SE (u bjelini)
MARKIRANA ROBA (kapa)
KATAMARAN (da nije enigmata Novo bi bio brodovlasnik)
NASLONITI (ruku na rame)
VETERINARI (?!)
IRITIRANA KOŽA (nakon neophodnog brijanja)

;)
Da citriram Mladena(od onomad): Kamo meni pohvala kao fotografu?

Mandrak је рекао...

Pohvale i Slavku Bovanu, fotografu-amateru koji je ovde stopostotno uhvatio karaktere svojih modela (a uzgred, kad smo bili u Širokom Brijegu, još uvek je učio zanat, te mi je tom prilikom napravio najgadniji portret koji sam u životu video, i što je najgore: posle ga je kačio na blog, a odatle ga je preuzeo Nedjeljko, i sad kad ukucate moje ime, pa odete na images, prva moja slika koja izlazi je ta na kojoj izgledam kao pokojni deda Stojan; em me je slikao ranom zorom, em sam bio neispavan, em mi se njuška oklembesila kao hroničnoj pijanduri... užas. A ja lep čovek, samo fotograf mora da bude umetnik ne bi li upecao moju lepotu :P).

Анониман је рекао...

Imam potrebu da nešto kažem, i kao rijetko kad ostao sam bez riječi!? Valjda će biti dovoljno: svaka čast druže!
Novo

Mandrak је рекао...

Hvala, Novo. Nisam sastavljao jedno 20 dana, možda i više, pa sad imam napade inspiracije. :)
Elem, ovo je ukrštenica za blog, nije baš idealna, kad radim ozbiljno malo se više potrudim (a najviše se trudim kad mi plate :P).
Kao od šale sam ovo izlio, ne znam koji mi je đavo, valjda sam toliko izverziran da ni mozak više ne koristim, samo sam imao problem sa ovom Rozanom. Trebalo je da tu stoji Rozana Marani (ital. Rosanna Marani), italijansko TV lice, ali dole mi se nešto nije sviđalo, pa sam našao neku levu glumicu (svakako su nepoznate, ne menja stvar što je ova prva notirana u mojoj svaštari). Zapravo, prvo sam stavio Salvatorino (oblik imena Salvatore), pa sam umesto iritirane kože imao (iz)iritiranost, a posle sam promenio, ne znam tačno zašto (sad mi se prva varijanta više sviđa). I hteo sam da umesto rafinerije ide metanolska rakija, no gore nisam mogao da nađem rešenje za _ _ _ M M_P.

Idem sad malo da radim za Feniks. Juče sam smislio 9 tema, našao sam slike, sve sam isplanirao... samo još da sastavim tih 18 skandica. Cenim da će mi trebati jedno 5-6 dana. Ko velim, možda će mi se i isplatiti, nikad se ne zna. :P

Анониман је рекао...

Kad su u pitanju veće bjeline mnogim sastavljačima(pa i meni)je neobično 'dragocjena' famozna Tanita Tikaram,a primjećujem da i fotograf Petar Otoranov tu zlata vrijedi kad treba isklesati pozamašnu bjelinu.RankoN

Mandrak је рекао...

Verovao ili ne, ovde sam prvi put u životu koristio niz Petar Otoranov. :)