16. 12. 2015.

Feniks BZK - GLAS(OV)ANJE



Poštovani učesnici malog web konkursa Feniks – borba za kvalitet(u) i ostali pos(j)etioci,

počelo je GLAS(OV)ANJE na blogu Enigmatika TIO (OVDE).

Sud(j)elovalo je 40 autora sa 83 sastava.

Autori su: ANTIĆ Maksim, BESNIČANIN Rešad, BARIŠIĆ Živko, BOVAN Slavko, CAPAN Zdenko, CINDRIĆ Tihomir, ČOLAKOVIĆ Saša, ĆAVAR Zdenko, DELIĆ Zlatko, DIZDAREVIĆ Zija, DODEVSKI Dragica, DODEVSKI Voja, DRAGOLJEVIĆ Dragan, DRAGOMIROVIĆ Nebojša, ĐOKIĆ Žarko, GALOGAŽA Pero, HRGOVIĆ Ivan, IVANOV Krsta, IVANOVSKI Dragan, KNEŽEVIĆ Dinko, KVALIĆ Valter, MAHMUTOVIĆ Aladin, MARKOVIĆ Mladen, MIHALJEVIĆ Marko, MILAK Jelena, MILAT Tonči, MILIĆEVIĆ Miloš, MILOVANOVIĆ Branko, MODRIĆ Branislav, NAZANSKY Boris, NEDIĆ Jovan, NEDIĆ Nedjeljko, PAVIČIĆ Luka, PERIĆ Sreten, PUPEZIN Zlatan, RACANOVIĆ Radoja, RICIJAŠ Rajko, SKOPAL Ranko, SOLDO Nevenko i ŽARKOVIĆ Zdravko.

Pravo glasa imaju svi poznati pos(j)etioci blogova Enigmatika TIO i Enigmagika (osim organizatora; međutim, to ne važi za Galogažu, jer on nema uvid u potpisane radove). 

Možete glas(ov)ati isključivo JAVNO u komentaru na OVAJ post,  potpisani punim imenom i prezimenom. Ukoliko iz nekog razloga ne možete da ostavite komentar, svoje glasove možete poslati Slavku Bovanu ili Mladenu Markoviću. 

Kao što znate, potrebno je da izaberete 10 križaljki i rangirate ih na eurovizijski način, tako što ćete im dodijeliti 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 bodova. Dopušteno je favoriziranje sopstvenih radova, no molimo vas da ne kalkulirate. Sav(j)etujemo da najpre obavite bodovanje, a da tek onda pogledate glasove onih koji su to učinili pr(ij)e vas. 

S obzirom na broj radova, nepraktično je prikazati ih u postu. Da biste ih vid(j)eli i glas(ov)ali, preuzmite KATALOG u pdf – u  (OVDE) ili u Word – u (OVDJE).

Sav(j)etujemo da koristite papir i olovku kako biste lakše i brže evidentirali i oc(ij)enili svoje favorite.

Radovi su poredani nasumice, tj. njihov poredak nema veze sa rednim brojevima autora u abecednom popisu ili sa redosl(ij)edom pristizanja. Jedan rad (73) je nestandardno koncipiran, i premda je autor predložio da bude van konkurencije, odlučili smo da mu do(ij)elimo broj, jer propozicije nisu zabranjivale korištenje neobičnog pristupa.

Na kraju dokumenta je RJEČNIK  dostavljenih pojmova, opisa i napomena. Ako želite, preuzmite separatnu varijantu OVDE (pdf) ili OVDJE (Word). Ukoliko vam je neka r(ij)eč nepoznata ili sumnjiva, a nema je u rječniku – to znači da autor nije dostavio referencu. Budući da ćete pri oc(j)enjivanju morati da obraćate pozornost na nijanse, sav(j)etujemo da ne omalovažavate ni ovaj aspekt takmičenja/natječaja.

Rok za glas(ov)anje je 10 dana (do 26. 12. u ponoć).
Srećno/sretno!

Mladen Marković
Slavko Bovan