20. 12. 2016.

Enigmagika za decu

U poslednjem ovogodišnjem postu objavljujem specijalni almanah na 12 strana sa skandinavkama za najmlađe. Možete ga preuzeti OVDE.

To je moj poklon svim mališanima (okvirno od 10 do 14 godina) koji imaju sklonost ka ovoj enigmatskoj vrsti, kao i njihovim roditeljima koji su tokom odlazeće godine (i ranije) natrapavali na blog Enigmagika u potrazi za ukrštenicama namenjenim poletarcima. Nažalost, takvi enigmatski časopisi se ne mogu naći na (našim) kioscima (zapravo, kad govorimo o kioscima u Srbiji, na njima nema ni enigmatskih listova za normalne odrasle ljude), i ja stoga dajem novogodišnje obećanje da ću tokom naredne godine pripremiti (bar) još jedan almanah za decu.

Uz svaki rad je ponuđen i izbor "enigmatizama", odnosno učestalih pojmova poznatih svakom odraslom ljubitelju enigmatike, koje bi enigmačići trebalo da savladaju kako bi prešli na naredni nivo. 

Almanah Enigmagika za decu, naslovna strana
Uzgred, Enigmagika svim čitaocima želi mnogo zdravlja, sreće, pameti i svega dobrog u 2017. godini.

Update: Ova enigmatska godina je protekla u znaku sove utine i velike droplje, zaštićenih vrsta u Kikindi, i mada je enigmatska promocija u režiji EKK - a još uvek u toku, nisam se na vreme setio da jednu dečju skandinavku posvetim toj temi. Sa zakašnjenjem prilažem trinaestu stranu kao bonus (tehnički je prezahtevno pridodati je almanahu u pdf - u; ko želi da odštampa sliku, najpre treba da je otvori u novoj kartici, pa da je tek tada sačuva kako bi dobio originalnu rezoluciju).

4 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Hvala i živ bio, Mladene! I tebi želimo sve najbolje u Novoj godini!

Skinuo sam almanah. Moj sin je nešto mladi od predviđene kategorije, ali je napredan (pih zagadi nam politički šljam ovu lepu reč) i uz moju malu pomoć verujem da će uspeti da se izbori sa ukrštenicama. Pozdrav!

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Mladene,
Malo preuranjeno sa novogodišnjim željama, ali sve jedno.
Hvala i naravno sve najbolje. Želim, prvenstveno zdravlje i sreća
da te posluže u Novoj 2017. godini.
Živadin

Mandrak је рекао...

Nisam planirao da objavljujem postove do kraja godine, pa da ne bih preko volje menjao plan, ovde sam o istom trošku izneo novogodišnje želje i čestitke.

Almanah je, inače, sklopljen od ukrštenica koje sam prošle godine napravio za dečje strane jednog lista (neke su objavljene, ali ne znam tačno koje, nisam pratio).
Slabo stojim sa tehničkom pripremom, pa ako je čitko i upotrebljivo kad se odštampa, računajte da sam dosegao svoj maksimum. :) Naslovna strana u pdf - u ima lošiju rezoluciju (bolje je printati sliku iz posta).

Nadam se da postoje deca koja će se radovati, bez obzira na sve manjkavosti. Poklonu se ionako ne gleda u zube. :)

Nedjeljko Nedić је рекао...

Svaka ti čast, Mladene. Ovo je izvrsno.