1. 7. 2018.

Majke blizanaca



6 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

1. Tina Turner, 2. Celine Dion

Mandrak је рекао...

Nije Tina, mada i ova ima crnačke krvi.

Dragan Dragoljević је рекао...

1. Maraja Keri
3. Bijonse Nouls
4. Dženifer Lopez

Mandrak је рекао...

Bravo, Draganček. Znači mi kad neko prepozna likove koje sam crtao, jer ponekad nisam baš siguran da li su uverljivo transponovani. Vizuelna percepcija varira od čoveka do čoveka, a ja bih voleo da moja karikatura bude dovoljno sugestivna, kako bi i oni koji nisu vešti u prepoznavanju sličnosti imali ispravnu asocijaciju.

Konkretno, žestoko sam se namučio sa Dženifer. Postoje neke face koje nije lako upecati, i mislim da to nije samo moj problem, nego se sa njim katkad suočavaju i profesionalci. Tako je na internetu bukvalno nemoguće pronaći pristojnu karikaturu Džej Lo (ima ih na desetine!), a udaljenost od modela je često toliko velika da je nemoguće nazreti njen lik.
Na kraju sam uspeo da skinem odnose - uz neznatno menjanje dimenzija (što će reći da je ovo bliže portretu nego karikaturi). Imao sam mnogo bolju ideju, ali nisam mogao da je prenesem na papir.
Sa Bijonse sam malo eksperimentisao - pa sam iskoristio prave usne. :) I najviše mi se dopada kako je ona ispala.

Mandrak је рекао...

U stvari, sad sam našao nekoliko dobrih (kad sam prošli put gledao, sve su mi delovale promašeno). Evo jedne kvalitetne: https://pre00.deviantart.net/da5a/th/pre/i/2012/287/b/e/jlo_by_mrjfobbs-d5hqosy.jpg

Nedjeljko Nedić је рекао...

Nisam se mogao sjetiti Mariah, a sada vidim da je to zapravo ona. Pala mi je na pamet i Diane Ross.