23. 7. 2017.

Drži slovo Zekić Novo (9): Može li ukrštenica zastariti?



S vremena na vrijeme, kada neki od mojih radova "promaši kalendar", znao sam sebi postaviti ovo šaljivo pitanje. Naravno, da ne može ukrštenica zastariti, doći će neka nova godišnjica, pa može onda, pod uslovom da je i ja dočekam.
Ali, ne lezi vraže; prije godinu i nešto , jednog ponedjeljka, slušajući za mene prve jutarnje vijesti, čuo sam i stanje na novoj ATP listi. Prvi sa liste je imao ATP poena koliko sledeća trojica zajedno. Dovoljan razlog da odmah isključim TV i mašim se za divit i hartiju. Valjda ponesen zanimljivom temom, relativno brzo sam "uukršteničio" likove iz liste i poslao listu sa kojim sam sarađivao.  Negdje u isto vrijeme kolega  Z. Radisavljević  je raspisao konkurs sa temom Novak Đoković i Rolan Garos, pa sam u znak podrške akciji, i njemu poslao isti primjerak, što je on i objavio na svom blogu.
Vrijeme je prolazilo, ukrštenica sa "mojim" ličnostima se nije pojavljivala, a onda kad je po nekom tajmingu trebalo da se to desi, umjesto svjetskih tenisera, pojavila se ukrštenica sa četvoricom srpskih tviteraša, vjerovatno bjelosvjetski poznatih.
Nikada nisam tjerao mak na konac i pokušavao saznati zašto neki moj rad nije objavljen, pa to ne činim ni sada. Najlakše mi je bilo poći od, valjda, jedine logično pretpostavke; da taj rad nije zadovoljavao neki od redakcijskih kriterijuma i tačka.
No, baš tema,  i razvoj događaja u kojima su učestvovali likovi iz ukrštenice učinili su da, više nego izvjesno ova ukrštenica više nikada neće biti aktuelna, ovakva kako je zamišljena. Zato, izgleda da ukrštenica ipak može zastariti. 
Prilažem zastarotinu.

Novo Zekić


2 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Tematska križaljka može "zastarjeti", ali ova je i danas aktualna.

Rešad Besničanin је рекао...

A ukrštenica sa srpskim tviterašima je mojih ruku delo - kad se pojavila postala je pravi hit među tviterašima. Lično sam proveravao obilazeće stranice dotičnih tviteraša i čitao njihove hvalospeve u stilu - evo, sad sam izašao u ukrštenici - najzad sam postao poznat! Inače, na SES u Čačku temu sam dobio od Nebojše Vučinića, glavnog urednika "Enigme" i ispoštovao dogovor i uvrstio svih deset tviteraša ostavivši mesta za slike najpoznatijih! Ukrštenica je ekspresno objavljena - ali Novi za utehu, ima tamo i mojih ukrštenica koje čekaju na objavu iako su poslate poodavno. Verovatno su ih zaturili u fioke i zaboravili. :)
Ne vidim razloga zašto ova ukrštenica ne bi mogla ići u bilo koje vreme. Kod nje nema reči o zastarelosti - ovo su najveći teniski rivali u poslednjih deset godina.