22. 8. 2017.

Enigmatika iz voza

Rešad Besničanin, Mladen Marković & Dragiša Cetić
Dragiša Cetić, uvaženi enigmata iz Gacka, imao je čast da od Subotice do Novog Sada putuje sa našim najboljim autorima ukrštenih reči (op. cit. Milaćin, a sa tom laskavom procenom bi se, pored Rešada i mene, najverovatnije složio i Sreten Perić). Naravno, priliku za boravak u našem kupeu je dobio preko veze, jer je pametno izabrao klub i obukao vrlo lepu majicu.

Zapravo, istina je malo drugačija: Rešad Besničanin i ja smo bili počastvovani društvom našeg dragog kolege i proveli smo s njim nekoliko prijatnih sati do polaska voza. Onda smo se zajedno ukrcali, pokušali da zaposednemo vagon-restoran, bili džumle izbačeni i na kraju pristali na običan kupe za puk (tako nam i treba kad škrtarimo na kerozinu; a mogli smo - kao sve zvezde na svetu - da fino i elegantno dođemo i odemo privatnim avionima).

Elem, da skratim priču (op. cit. Reško, koji se baš usred neke moje govorancije slučajno setio svog druga koji tim rečima započinje sva svoja izlaganja), pošto je Dragiša Cetić stoički podneo polovinu puta sa nama dvojicom (čitaj: nije pobegao u drugi kupe iako je slobodnih mesta bilo u izobilju), rešili smo da ga nagradimo: najpre je Rešad sastavio ukrštenicu posvećenu našem saputniku, a onda sam se i ja latio plajvaza. Preuzeo sam i obavezu da opišem i prezentujem naše skromne uratke iz voza, jer je - budimo realni - greota da bilo šta što mi sastavimo ostane sačuvano od očiju javnosti (a Dragiša će u decembru svakako dobiti i rođendansku imenarku). 

3 коментара:

IlijaO је рекао...

Pozdrav trojcu, uz: ma kako ste mi samo " lepi"!

Mandrak је рекао...

Hvala, hvala, otpozdrav Iki, diki EKK - a i najveselijem enigmati u regionu.

Gde god odem, dočekaju me pokude tipa: "Šta uradi to od sebe, crni Mladene, kao medved si", a Ilija je jedini lepo (i tačno!) primetio da sam se prolepšao i da tek sad izgledam kao čovek. :)
Jedino me plaši što to moje "prolepšavanje" ne prestaje, pa se može desiti da na neki naredni skup uopšte ne dođem - ako ne nađem teretni kamion sa vozačem. :)

Nedjeljko Nedić је рекао...

Velika trojka, odlične križaljke i najbolja majica. Pozdrav svoj trojici.