21. 6. 2017.

Kviz (2): On vozi mečke i lomi prečke

Fudbalske iliti nogometne zvezde često pimplaju u ukrštenim rečima i križaljkama. Sigurno postoji stotinak legendarnih, aktuelnih, kao i već zaboravljenih fudbalskih asova koji svakodnevno štucaju zbog spominjanja u našim sastavima, a ima i onih koji su se odavno upokojili, ali je njihova enigmatska slava još uvek živa. 

Ovde možete da proverite svoje znanje iz "predmeta" fudbalski golmani/nogometni vratari. Ukoliko ste sastavljač, bez sumnje ste bar nekoliko puta u životu upotrebili imena i/li prezimena svih domaćih i stranih ličnosti sa fotografija, a ako ste rešavač, niste imali nikakve šanse da ih ne otkrijete nebrojeno puta. 

7 коментара:

Драган Драгољевић је рекао...

Мора да се шалиш, ово је прелако:

1 - Лав Јашин
2 - Абдерахман Ибрир
3 - Владимир Беара
4 - Раде Залад
5 - Хозе Ирибар
6 - Рикардо Замора
7 - Томас Нконо
8 - Иван Каталинић
9 - Леао
10 - Рене Игита
11 - Оливер Кан
12 - Гордан Ировић
13 - Ајке Имел
14 - Ринат Дасајев
15 - Петар Борота
16 - Дида
17 - Јенс Леман
18 - Благоје Истатов
19 - Пепе Реина
20 - Икер Касиљас
21 - Богдан Стелеа

Шалим се, запео сам на пар појмова, али сам се послужио неким полудозвољеним средствима. Циљ оправдава средство. :)

Mandrak је рекао...

Ispravno. :)
Naredni put ću zadati hokejaše. :P

Slavko Bovan је рекао...

Prijavljujem da prepozjajem desetoricu. Skoro 50% i nije loše. Ovako kada vidim imena, podsjetio bih se još petorice-šestorice. Ostale ne bih prepoznao ni da su ponuđena imena uz napomenu: Nađite ih.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Kao i Slavko, prepoznao sam ih 10-ak, ali Dragan nas je pretekao. Jedini za kojega nisam čuo jest Ibrir.

Rešad Besničanin је рекао...

Mladene, eto ti odlične teme za Feniks!

Mandrak је рекао...

Ibrir je nekada bio baš popularna enigmatska ličnost, pa je npr. u ranim brojevima Vjesnikovog Kviza bio prisutan koliko i kolega Iribar.

Ja bih prepoznao manje od 10. To su: Jašin, Beara, Katalinić, Dasajev, Kan, Reina, Kasiljas i možda bih nekako identifikovao Iribara, Zamoru i Steleu.
Igita se verovatno mnogo ređe sreće u križaljkama nego u ukrštenicama (fr. Rene Higuita), a nije isključeno da bih i njega prepoznao ako bih se duboko zamislio.

Lica onih čija sam imena/prezimena kao autor najčešće upotrebljavao za mene su do pripreme kviza bila manje-više strana: Istatov, Nkono (Toma, ne Tomas), Borota, Irović, Zalad.

Ni Rinat Dasajev mi po pre par godina likom nije bio poznat, a onda sma pravio neki rebus sa njegovom fotografijom za TIO, pa sam ga uskladištio u dugoročnoj memoriji (računajući da bi bio greh ne znati kako izgleda neko čije se ime viđa u svakom trećem sastavu).

Анониман је рекао...

Luis ARKONADA, Sep MAJER,