10. 6. 2018.

4 asa

Danas sam bio dobre volje i realizovao jednu staru ideju: ilustrovao sam jedan par svojih skandinavki za Feniks, što će reći smislio temu, ukrižao pojmove, a onda nacrtao i grafički obradio 4 karikature. Sve to tek nameravam da pošaljem, i kad bude objavljeno (napomena: zasad ne naplaćujem crteže :P) citiraću te strane. Ali, pre nego što se to dogodi, evo kviz pitanja: pokušajte da prepoznate ove muzičare i da otkrijete šta ih povezuje (osim muzike). Mala pomoć: sve ilustracije podržavaju temu.

6 коментара:

Željko Jozić је рекао...

Možda 1958. godište?

Mandrak је рекао...

Ne, prvi je '45, drugi '55. I još su među živima, za razliku od 3. i 4. (obojica '58).

Malo je verovatno da će iko naći rešenje, zato ću ipak reći: svi su patentirali neke izume. 1 - sistem za kontrolu modela voza (igračke), 2 - specijalni držač za gitaru (i slične instrumente) uz pomoć kog se može svirati oberučke (odozgo), 3 - antigravitacijske cipele za ples (za neprirodno naginjanje do 45 stepeni) i 4 - klavijature baš kao na ilustraciji.

Dragan Dragoljević је рекао...

Bio sam ubeđen da je dvojka Džordž Majkl, a ovakvog Nil Janga nikad ne bih prepoznao. Da si mu uglavio neku usnu harmoniku, pa i da posumnjam. :)

1. Nil Jang
2. Edi van Halen
3. Majkl
4. Prins

Dragan Dragoljević је рекао...

van Hejlen*

Mandrak је рекао...

Pa, tako nekako poslednjih godina izgleda Nil. Generalno, to je ta faca, tako ga bar ja vidim, samo je malo buljaviji. :)
A i Van Hejlen se dosta promenio sa godinama. Čovek bi mogao da ga pomeša sa Juanom Mekgregorom, ali sa Džordžom Majklom... teško.

Ovi pod 3 i 4 su ikonizovani, više se ne menjaju... nažalost (kuku, da li sam ja to već omatorio ili su nesrećnim sticajem okolnosti skoro sve muzičke zvezde iz mojih najlepših dana već pokojne?! Majkl, Prins, Džordž, Vitni... ostade mi samo Maraja, makar i bez glasa).

Nedjeljko Nedić је рекао...

Ja sam mislio da je 2 Geogre Majkl, 3. Michael Jackson, 4. Prince, a pod 1 nisam prepoznao.