15. 7. 2017.

Kad sam bio mlađan moler ja (2)

Ova skandinavka je nastala u februaru 2011. godine. Moleraj sam po sebi nije impozantan (15 x 3), ali zato ima dva interesantna proširenja. U prvobitnoj verziji neki sporedni delovi su bili malo drugačiji, no centralni (osenčeni) deo je bio ovakav kakvim ga vidite. U startu sam znao da se neće dopasti urednicima-imbecilima.
Reč je, dakle, o premijeri. Skandinavka nije objavljena, a kviz pitanje je: zašto?

4 коментара:

Rešad Besničanin је рекао...

Evo jednog očiglednog primera lepote ukrštanja. Zar ova belina ne izgleda lepše (pored činjenice da je neuobičajenija) od neke sa kvadratnom dimenzijom, npr. 7x7.

Mandrak је рекао...

Ali nije objavljena.
Nedopustiv je bio pojam PSIHODELIK. :)

Nedjeljko Nedić је рекао...

A kako se drugačije kaže psihodeličan čovjek - PSIHODELIJA? PSIHODELIČAR?

Mandrak је рекао...

A, ne... opisao sam kao "psihodelična supstanca", iako sam znao da ni to neće proći. Sve droge su na crnoj listi u tim novinama (a normalan čovek mi ne bi verovao šta je tu sve zabranjeno... npr. reč HOROSKOP).

Inače, skraćivanje tipa psihodeličar-psihodelik nije dolazilo u obzir. Tamo su zabranjeni i pojmovi EPIK, ETIK, LIRIK, a kamoli HISTERIK ili NEUROTIK (a te dve reči čak ni u dužem vidu ne bi prošle jer označavaju neprijatne fenomene; jednom sam pitao da li bar mogu da nastavim da koristim KOLERIK, SANGVINIK, FLEGMATIK, MELANHOLIK; to se prosto tako zove, ne koristi se "koleričar, sangviničar" itd., ali ne sećam se imbecilovog odgovora).